5 + 1 důvodů, proč si bambusové kalhotky zamilujete!

 

Pro některé z nás je nákup a nošení spodního prádla jen běžnou rutinou, pro jiné jde ale o mimořádný zážitek. Jemné krajky, elegantní či sexy vzhled anebo měkká látka nás okouzlí a my si chceme ten výjimečný pocit luxusu dopřávat častěji. Jenže jak to zařídit, abychom měly všechno? Najít prodyšné spodní prádlo, které nikde neškrtí a zároveň pěkně vypadá je umění. Já jsem dlouho hledala materiál i střihy tak, aby mnou ušité kalhotky všechny tyto parametry splnily. A jako hlavní materiál jsem si zvolila bambus. Proč právě ten? A proč byste si i vy měly pořídit bambusové kalhotky?

 

 Anniela – spojení krásy, luxusu a přírodních materiálů.

 

Bambusové kalhotky jsou totiž ….

 

…. příjemné

Jeden z hlavních důvodů, proč jsem se rozhodla právě pro bambus, jako svůj hlavní pracovní materiál, byl ten, že je to velmi příjemná látka. Je jemná, lehká jako peříčko a ani po mnoha vypráních nehrubne. Na dotek působí jako velmi luxusní látka, která je ale přírodní a díky tomu můžu já i mé zákaznice využívat další skvělé vlastnosti, které bambus má.

 

… prodyšné

Naše intimní partie potřebují „dýchat“ a většina syntetických materiálů jako nylon nebo polyester toto neumožňují. Velké množství žen potom trápí nejrůznější zdravotní obtíže či gynekologické záněty. Přitom mnohdy stačí jen zvolit vhodnější materiál, a především v létě oblékat spodní prádlo z přírodních materiálů.

Nejoblíbenějšími přírodními materiály je bavlna a také stále oblíbenější bambus. Bambus je velmi prodyšný a saje pot dokonce 4krát více než bavlna. Kromě toho také skvěle pohlcuje zápach a pomáhá udržet svěžest.

 

… antibakteriální

Bambusové vlákno potlačuje množení bakterií a plísní. I díky této vlastnosti je možné kalhotky prát při nižších teplotách, než na jaké jste možná zvyklé. Kalhotkám z bambusu tak stačí i teploty okolo 30 stupňů, v případě, že mají na sobě i krajku je možné (a doporučované) i ruční praní. Další výbornou vlastností je to, že jsou hypoalergenní a vhodné i pro ženy s citlivou pokožkou.

 

…ekologické

Věděly jste, že bambus dokáže vyrůst za den v průměru o 40 cm a když má dobré podmínky, tak klidně až o metr? To z něj dělá jednu z nejefektivněji pěstovaných rostlin a velmi dobrý obnovitelný zdroj materiálu. Nepotřebuje žádné pesticidy ani hnojiva a stačí mu i velmi malé množství vody. Běžně se pěstuje na farmách, čímž se podporuje zaměstnanost místních obyvatel.

 

… termoregulační

Bambus má jednu výjimečnou vlastnost, kterou se pyšní i jeho dražší kamarádka – merino vlna. Oba tyto přírodní materiály mají schopnost podpořit správnou termoregulaci a v létě nás příjemně chladí, v zimě naopak zahřejí. Díky své struktuře zůstává přírodní bambusové vlákno v horkém počasí o 2-3 stupně chladnější než bavlna. Podobné vlastnosti jsou porovnatelné s některými synteticky vyráběnými vlákny, které ale nezaručí takovou prodyšnost, jako právě bambus.

 

… a hlavně krásné!

Spojení krásy a funkčnosti pro mě bylo jedním z hlavních cílů, když jsem s šitím bambusových kalhotek začínala. A protože na trhu žádné podobné zboží nebylo, rozhodla jsem si jej ušít sama. Nechtěla jsem jen "obyčejné" kalhotky, a tak jsem se rozhodla udělat je luxusnější. K tomu mi skvěle posloužila krajka, kterou miluji a díky ní dostaly kalhotky ten správny šmrnc. Přesvědčit se o tom můžete v sekci KALHOTKY, kde můžete vybírat ze tří střihů a různých barevných kombinací.