Cesta ke zdraví, sebevědomí a pohodlí začíná pod oblečením

Cesta ke zdraví, pohodlí a sebevědomí začíná u výběru spodního prádla

 

Kvalitní a skvěle padnoucí spodní prádlo je důležitější než se na první pohled může zdát. Při výběru komfortního prádla hraje roli několik faktorů. Materiál, střih, vhodná velikost a vzhled. Často slyšíme o tom, že prádlo má být prodyšné. Stačí, aby měly kalhotky bavlněný klínek? A víte o tom, že se spodní prádlo nesmí prát v aviváži?

 

 

Jak nás spodní prádlo ovlivňuje?

 

Nejmenší kousek našeho šatníku, a přesto toho hodně ovlivňuje. Naše pohodlí, sebevědomí, ženskost a zdraví. Právě díky spodnímu prádlu se ženy mohou cítit svůdně a přitažlivě. Líbit se více sobě a také svým drahým polovičkám.

 

web foto BOŽSKÁ

 

Kalhotky a podprsenky jsou část outfitu, kterou máme na sobě celý den. Schované pod oblečením, zato v přímém kontaktu s naší pokožkou a citlivými partiemi těla. Naše pokožka si zaslouží péči, ke které patří i vhodné spodní prádlo.

 

 

Na co klást důraz při výběru spodního prádla na každodenní nošení

 

Materiál – složení materiálu bychom měli hlídat důkladně.

Spodní prádlo má být především prodyšné, což nejlépe splňují přírodní materiály – jemný bambus, bavlna, merino. Intimní partie těla můžou krásně dýchat. Přírodní materiály jsou vhodné i pro citlivou pokožku včetně alergiků.

Častým nošením spodního prádla ze syntetických materiálů, které zvyšují vlhkost prostředí v oblasti genitálií, dáváte příležitost bakteriím. Vyskytují se běžně na pokožce a jinak jsou neškodné. Pokud se však ve vlhkém prostředí přemnoží, mohou způsobit nepříjemné pálení nebo svědění v důsledku infekce. 

 

Pozor na často klamnou představu o prodyšnosti. Bavlněný klínek na syntetických kalhotkách nezajištuje prodyšnost. Prádlo vyrobené ze syntetických tkanin pouze s bavlněným klínkem neumožnuje volné dýchaní pokožky. Syntetické materiály mohou mít za následek také kožní potíže. Vyvolat alergické reakce.

 

Aby byly kalhotky prodyšné, je důležité, aby byla převážná část z prodyšného materiálu. Ideálně celé kalhotky. Proto u nás najdete kalhotky, které jsou krajkou pouze zdobené. Ušité jsou z přírodního bambusového úpletu.

 

Střih -  výběr správného střihu s ohledem na naše křivky. Vybírejte takové kousky, ve kterých se budete cítit pohodlně a příjemně celý den. Každá z nás preferuje jiný styl. Jediný střih kalhotek, který ze zdravotních a hygienických důvodu nedoporučují gynekologové, jsou tanga. Tanga kalhotky mohou způsobovat třením úzkého proužku látky při pohybu přenos bakterií z análního otvoru do vagíny, což je příčinou močových zánětů, kvasinkových infekcí a narušené mikroflóry v pochvě. Z toho důvodu je u nás v nabídce nenajdete. Skvělým kompromisem mezi klasickými kalhotkami a kalhotkami střihu tanga jsou kalhotky brazilského střihu. Mají krásně vykrojený zadní díl. Působí žensky, svůdně a patří mezi velmi oblíbené.

 

Vhodná velikost - spodní prádlo má lehce obepínat naše tělo. V žádném případě nesmí být příliš těsné, nikde  tlačit a škrtit. Vhodná velikost nám sedne jako ulitá. Prádlo není potřeba během dne neustále upravovat, popotahovat. Velmi těsné kalhotky mohou způsobit zdravotní nepříjemnosti, jak na kůži, tak v intimních partiích.

 

Braletky a podprsenky nesmí nikde škrtit. Je důležité zvolit vhodný obvod pod prsy a správnou velikost, aby poskytly oporu, ale nedeformovaly poprsí. Pravidelné nošení kosticových podprsenek je na zvážení. Pokud máte v oblibě těsné a pevné typy, které vám dělají push up efekt, doslova tím vyřazujete z činnosti lymfatické cévy. Tlak kostic a velmi těsného obvodu na podprsenkách narušuje oběh lymfy, a tím je automaticky zablokováno jinak běžné vylučování toxinů a karcinogenů. Volný oběh lymfy je proces naprosto nezbytný pro správné fungování organismu. Od narušení oběhu lymfy je už jen malý krůček k vzniku cyst, zánětů či jiných onemocnění.

 

Soft podprsenky bez kostic jsou vhodné i pro velká prsa. Je důležité myslet na materiál a vhodná ramínka. Ujistěte se, že materiál, ze kterého je podprsenka vyrobená, vám poskytne oporu a nebude se příliš vytahovat.

 

Bambusové braletky na našem e-shopu mají dvojitou vrstvu bambusu, aby prsa hezky podržely. A při objednávce lze vybrat šíři ramínek. Tíhou poprsí se můžou úzká ramínka zařezávat do ramen. Proto jsou pro velká prsa pohodlnější širší.

 

 

 

Vzhled - to, že spodní prádlo není na první a ani druhý pohled vidět, neznamená, že na jeho vzhledu nezáleží, ba naopak. Je to naše malé osobní tajemství. O to víc, bychom měly dbát na výběr. Vybírat si spodní prádlo tak, aby nám bylo příjemné po celý den a zároveň jsme se v něm cítily atraktivně a žensky.

 

Jak říkaly naše babičky, a né že budeš nahoře huj a dole fuj. Tak to v žádném případě. :) Čím víc nám na sobě záleží, tím větší důraz klademe na věci, oblečení, péči o sebe, která na první pohled není vidět ani znát. Víme o nich jenom my.

 

Spodní prádlo vybírejte tak, abyste se v něm cítily božsky každý den. Pohodlné, skvělé padnoucí a zároveň rafinované kousky z hebkého bambusu vybírejte na našem e-shopu Anniela

 

Další doporučení pro prevenci zdraví citlivých partií

 

Používejte šetrnou intimní kosmetiku bez parfemace a dalších chemických složek. Osvědčené máme intim mýdlo s kontryhlem z mýdlárna Šafrán Je vhodné na každodenní použití i pro velmi citlivou pokožku. Nedráždí, nevysušuje a díky svým složkám působí jako podpůrný prostředek při ženských neduzích.

 

 

Praní spodního prádla - chemické prací prostředky mohou dráždit vaši pokožku a mít za následek diskomfort. Praní spodního prádla s aviváži není vhodné. Aviváž obaluje vlákna textilu a zůstává na oblečení. Tím výrazně snižuje savost a prodyšnost.  Navíc se opakovaným používáním aviváže elastické složky materiálu vytahují. Spodní prádlo perte nejlépe v šetrném ekologickém pracím prostředku napr. Ecover zero.